Minimale adviesafstand badmeubel

08/03/2022

Je gaat de badkamer verbouwen. Je hebt een ideaalbeeld voor ogen, laat je op Pinterest inspireren en gaat vervolgens naar een sanitair speciaalzaak om al jouw wensen in kaart te brengen. Het is belangrijk dat je jouw badkamer door een professional gedetailleerd en op schaal laat uittekenen. Dit om onaangename verrassingen te voorkomen én zodat jij kunt genieten van een comfortabele badkamer.

Plaatsing badmeubel
Over de plaatsing van het badmeubel moet ook goed worden nagedacht. Zeker in combinatie met een open inloopdouche. Om zo optimaal mogelijk van het badmeubel te kunnen genieten geven wij hierover een advies.

Advies
Voor de levensduur van het badmeubel is het belangrijk dat het niet te veel vocht en druppels vangt. Plaats daarom het meubel niet in de directe uitwaai van de inloopdouche. Condens slaat namelijk neer op alles wat zich in de directe omgeving bevindt. Zo merken wij dat we vaker (vocht gerelateerde) schade zien aan een badmeubel. Wij adviseren daarom om voldoende ruimte te laten tussen het badmeubel en de opening van de inloopdouche, minimaal 60 cm. Hoe meer afstand, hoe beter. Zo voorkom je dat condens neerslaat op het meubel. Hang de ventilator ten alle tijden recht boven de douche, zodat deze zo optimaal mogelijk kan functioneren.

De meest ideale positie
Als de indeling het toelaat, adviseren wij om het badmeubel niet in de directe uitwaai van de inloopdouche te plaatsen, maar op een andere plek in de badkamer (zie afbeelding).


Er is altijd een oplossing voor jouw badkamer. Bezoek een sanitair speciaalzaak bij jou in de buurt om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Samen helpen we je graag verder om jouw ideale badkamer te realiseren.


Dealerlocator

Vind een dealer bij u in de buurt

Dealerlocator
Folders

Bekijk onze folders voor inspiratie

Folders bekijken