Hoe onderhoud ik mijn wastafel?

01/12/2021

De wastafel in je badkamer wordt iedere dag intensief gebruikt. We poetsen er onze tanden, wassen er onze handen en gebruiken er diverse crèmepjes en middeltjes. Daar kan een goede wastafel natuurlijk gewoon tegen, maar het is zeker van belang om het materiaal van de wastafel op de juiste manier te onderhouden.

In ons assortiment vind je wastafels van verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen. Met deze informatie kun jij een weloverwogen keuze maken voor de wastafel die bij jou en jouw leefstijl past.

Keramiek

Een keramische wastafel is sterk, zeer krasvast en super hygiënisch. Het is niet voor niets al jarenlang een populair materiaal binnen de sanitairbranche. De glazuurlaag maakt de wastafel erg onderhoudsvriendelijk en bestand tegen de meeste chemische middelen. De ideale wastafel voor een druk gezin! Zeer onderhoudsvriendelijk.

Kunststeen

Een kunststeen wastafel is super strak, tijdloos en hygiënisch. Dankzij de strakke vorm en het gladde oppervlak is de kunststeen wastafel eenvoudig schoon te maken. Houd wel rekening met agressieve chemische middelen en sterke temperatuurwisselingen, daar is kunststeen gevoelig voor. Gebruik daarom de gebruikelijke milde huishoudmiddelen. Kunststeen is minder krasvast dan keramiek, maar met commandant cleaner 4 zijn kleine krasjes eenvoudig weg te poetsen. Let op: dit kan alléén bij een glanzende kunststeen wastafel.

Natuursteen

Natuursteen wastafels hebben een robuuste uitstraling en iedere wastafel is uniek. Onze natuursteen wastafels worden vervaardigd uit een zogenaamd poreus gesteente. Deze wastafels moeten vóór gebruik behandeld worden met hardsteenolie of impregneermiddel. Natuursteen kan niet goed tegen zuur, pas daarom op met agressieve reinigingsmiddelen, ammoniak, tandpasta(resten), azijn of citroen. Gebruik lauw water met een zacht schoonmaakmiddel of koop een speciaal middel voor natuursteen. Behandel regelmatig je wastafel, bij intensief gebruik raden wij aan om maandelijks te impregneren.

Compact stone

Een mix van natuursteengranulaat met kunsthars maakt het strakke materiaal compact stone. De wastafels worden afgelakt met een betonlak, waardoor de wastafel een intense kleur krijgt. De wastafel is niet 100% krasvast, zet daarom geen scherpe of krassende voorwerpen op de wastafel. Reinig de compact stone wastafel met een zacht schoonmaakmiddel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan onherstelbare schade veroorzaken. 

Solid stone

Solid stone wastafels zijn super strak, hebben een hoge krasvastheid en zijn dankzij de hoge dichtheid zelfs antibacterieel! Dankzij de gelcoat toplaag zijn deze wastafels goed bestand tegen agressieve materialen. Wel raden wij je aan om bij eventueel gebruik van deze middelen de wastafel goed na te spoelen met water. Zo houd je het materiaal lang mooi!

Wil je meer informatie over het onderhoud van jouw wastafel? Klik dan hier om onze download pagina te bezoeken!


Dealerlocator

Vind een dealer bij u in de buurt

Dealerlocator
Folders

Bekijk onze folders voor inspiratie

Folders bekijken