Materiaal Badkamermeubel

05/07/2022

Onze badmeubelen zijn uiterst duurzaam en staan garant voor jarenlang zorgeloos genieten. Met meer dan 30 kleuren in ons assortiment is er altijd een kleur die matcht met jou wensen. Verschillende kleuren die op verschillende manieren geproduceerd worden. Maar wat is nou het verschil? En wat zijn de voor- en nadelen?

Melamine
Melamine is een plaatmateriaal voorzien van een kunststof toplaag welke onder hoge druk op het oppervlak van de plaat wordt geperst. Melamine meubels kunnen gemaakt worden in diverse kleuren en designs. Zo worden veel van onze trendy kleuren met houtstructuur en betonlook gemaakt uit Melamine.
Een van de grote voordelen van melamine is dat het materiaal zeer kras- en slijtvast is, waardoor de meubels een lange levensduur en weinig onderhoud nodig hebben. 

Web Square detail
Melamine in de kleur tabacco

Folie
Voor de effen look werken we met kunststof folies. De MDF fronten en korpus van de kast worden geheel omtrokken met de PVC folie, wat een super strak resultaat geeft. Daarnaast is het badmeubel zeer gemakkelijk in onderhoud. Onze foliekleuren gaan van wit hoogglans naar zwart mat en diverse trendy kleuren die daar tussenin zitten. Onze badkamermeubels Infinity en Matrix met 3D-front worden ook afgewerkt met folie. De groeven van het front worden netjes bekleed met de flexibele 3D folie. Speciaal voor de uitvoering met 3D-front hebben we en aantal mooie kleuren met houtstructuur in folies toegevoegd aan ons assortiment.

Web detail 3D-front grain oak
Folie in de kleur grain oak (3D-front)

Massief hout
Haal de natuur in huis met een massief eiken badkamermeubel. De eigenschappen van hout zorgen voor extra warmte en sfeer in de badkamer. In tegenstelling tot melamine en folie is massief hout een natuurlijk materiaal dat “leeft”. Dit houdt in dat het hout kan gaan werken door schommelingen in de temperatuur en de lunchvochtigheid in de badkamer. Dit is een natuurlijk proces en hoort bij de charme van een massief meubel. Hout is een hoogwaardig materiaal en afhankelijk van de intensiteit van het gebruik dient het badmeubel met regelmaat behandeld te worden met een daarvoor geschikt onderhoudsmiddel.  

Web Vaxjö detail
Massief hout in de kleur pure

TIP
Van ieder badmeubel kun je jarenlang genieten, mits het op de juiste manier onderhouden wordt. En ook bij ieder badmeubel geldt: laat nooit natte of vochtige spullen in of op het badmeubel achter, gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen en plaats het badmeubel niet direct in de uitwaai van een open douche.

Heb jij een voorkeur voor een bepaald materiaalsoort? Of wil je hier graag meer advies over of wat badmeubelen in de showroom bekijken? Samen met een sanitair speciaalzaak bij jou in de buurt helpen wij je bij het samenstellen van jouw droommeubel.


Dealerlocator

Vind een dealer bij u in de buurt

Dealerlocator
Folders

Bekijk onze folders voor inspiratie

Folders bekijken